Od 28. do 30. ožujka na otoku Hvaru održava se studijsko druženje Kluba gastronauta koji već 14 godina okuplja predstavnike stotinu vodećih restorana Hrvatske. Četrdesetak sudionika skupa, na kojemu sudjeluju i enolozi i turistički novinari, od petka do nedjelje posjetit će i okusiti dio povijesnog, gastronomskog i enološkog bogatstva otoka.
Gastronauti su u svoj prvi posjet Hvaru stigli na inicijativu Ivana Gospodnetića, vlasnika restorana „Gariful“, koji je osigurao članstvo u prestižnom klubu, a uz njega će gostoprimstvo iskazati Grad Hvar, TZ Hvara, restoran „Meneghello“, vinarije PZ Svirče i Plenković-Zlatan otok, OPG Žuvela i Sunčani Hvar.
Predviđene stručne teme su „Priča o hvarskom akvatoriju kroz specijalitete“, „Plavi i zeleni vrtovi Palmižane“ i „Mediteranski finger food“. Osim boravka u gradu Hvaru, gosti će brodom obići južnu stranu otoka do Sv. Nedjelje, posjetiti Palmižanu i Starigradsko polje.
Gastronauti istražuju Hvar
- 29/03/2014
Facebook
WhatsApp
Twitter
POVEZANO
Posjet hvarskog izaslanstva Buenos Airesu i La Plati
Novosti, Vijesti i najave
Novi podzemni spremnici za otpad na 6 lokacija
Novosti, Vijesti i najave
Dio grada Hvara u utorak bez vode
Novosti, Vijesti i najave
Ponovno zatvaranje tunela Selca-Dubovica
Novosti, Vijesti i najave
Gradski projekti
Gradski projekti