Festival Okusi Mediteran! ovoga vikenda u Hvaru

Obilježavanje 150. godišnjice organiziranoga turizma u Hvaru nastavlja se u lipnju, festivalom Taste the Mediterranean / Okusi Mediteran! Peto izdanje međunarodnog gastronomskog festivala održat će se od 1. do 3. lipnja, u suradnji s prestižnim svjetskim gastronomskim vodičem Gault&Millau Croatia, koji je nedavno objavio svoje prvo izdanje za Hrvatsku. Bogat festivalski program (www.tastethemediterranean.eu) odvijat će se na nekoliko lokacija u Hvaru te na Palmižani. Arsenal će ugostiti kulinarske demonstracije, degustacije, radionice, predavanja, a na hvarskoj Pjaci bit će prezentirana zanimljiva mediteranska tržnica na kojoj će se prodavati maslinovo ulje, vina, med, sir, mandule, arancini i drugi autohtoni proizvodi.

Ugledni gosti su hrvatski i svjetski kulinarski stručnjaci, među njima i talijanski chef Giulio Terrinoni, nositelj jedne Michelinove zvjezdice iz restorana Per Me u Rimu, chef Hrvoje Zirojević iz restorana Laganini na Palmižani, chef Vjeko Bašić iz konobe Bobe u Murteru, chef godine 2018. prema vodiču Gault&Millau Croatia te Tea Mamut, čija je slastičarnica u Splitu proglašena najboljim Gault&Millau POP lokalom. Kako navode organizatori, svježi pristup kuhinji pokazat će i jednako tako mlada Coline Faulquier, francuski Top chef iz Marseillea. Francusku gastronomiju zastupat će i chefovi Frank Renimel i Lionel Levy, oba okrunjena Michelinovim zvjezdicama i Gault&Millau tokama. Prvi put na festivalu gostovat će i dva renomirana chefa iz Alžira, Ramdane Cherif Ahmed i Rabhi Farid iz velike hotelske grupacije El Aurassi, a boje hrvatske kuhinje branit će chef Vesna Miletić iz restorana Tač u Zagrebu te Sandra i Dane Tahirović iz restorana Zora Bila u Splitu. Festival se održava uz potporu Grada Hvara i Turističke zajednice grada Hvara.

Facebook
WhatsApp
Twitter

POVEZANO