Skup „Mediteranska prehrana kao dio nematerijalne kulturne baštine – primjeri dobre prakse“ održan je danas u galeriji Arsenal u organizaciji Ministarstva kulture i medija uz suradnju Grada Hvara i Turističke zajednice grada Hvara. U radu skupa sudjelovali su predstavnici odgojno-obrazovnih institucija, knjižnice, muzeja i javnih ustanova na otoku Hvaru, a pridružili su se i predstavnici udruga uključenih u promociju mediteranske prehrane.
Teorijski uvod iznijela je voditeljica okruglog stola dr.sc. Tanja Kocković Zaborski iz Etnografskog muzeja u Zagrebu, uslijedila je prezentacija dvaju projekata vezanih uz prehranu u Puli i Zadru u sklopu aktivnosti Etnografskog muzeja, a rasprava prisutnih iznijela je realne mogućnosti, prednosti i izazove same provedbe sličnih projekata u lokalnoj zajednici te potrebu održavanja sličnih skupova za ugostitelje i zainteresirane građane.
Na današnjem okruglom stolu razmotrene su planirane aktivnosti na Danima mediteranske prehrane koji će se povodom 10. obljetnice uvrštenja mediteranske prehrane na Listu UNESCO-a održati u Hvaru 11. i 12. svibnja ove godine, u okviru proslave blagdana sv. Prošpera.