„Svjetski dan prve pomoći 2011“ tradicionalno obilježen na Hvaru

U dječjem vrtiću „Vanđela Božitković“ u Hvaru obilježen je već tradicionalno Svjetski dan prve pomoći.
Inicijativa koju je prije nekoliko godina pokrenula međunarodna Federacija Crvenog križa i Crvenog polumjeseca,provode nacionalna društva Crvenog križa kroz lokalne razine. Tako su u Hvaru u obilježavanju sudjelovali bitni predstavnici struktura grada i otoka.
Budući da ove godine na otoku još nije započela nastava u školama, do 10.rujna – dana obilježavanja, prezentacija je organizirana u skladu s mogućnostima i dostupnosti aktivista, kroz dva dana.
Pružimo prvu pomoć-spasimo svaki ugroženi život“ bilo je geslo ove godine, čime se naglasila bitnost poznavanja pružanja prve pomoći.To je važno za izgradnju sigurnije i humanije zajednice, a Crveni križ u tome ima vodeću ulogu.
Ravnateljica Crvenog križa M.Budrović za medije je stavila akcent na organizirane tečajeve iz prve pomoći koje provodi Gradsko društvo Hvar, kako za vozače tako i za građane, te je spomenuto nedavno spašavanje utopljenice, u čemu je i ravnateljica sama sudjelovala.
Obilježavanje se odvijalo na više destinacija kroz dva dana: pokazne vježbe prve pomoći,mjerenje tlaka i šećera, besplatni tečaj p.p. za građane, radionica vrtičke djece o sigurnosti u prometu zajedno s Policijskom postajom Hvar, posjet starijim osobama u Dnevnom boravku u Starom Gradu, dodjela priznanja ekipi mladeži za međužupanijsko i državno natjecanje HCK, te dijeljenje promidžbenog materijala.
Raznolikost programa i velik broj uključenih u samu akciju, unatoč tome što nisu radile škole i time su bili ograničeni kapaciteti, govori o prepoznatljivosti akcije kod građana i turista.
Odbor Crvenog križa Hvar, M.Budrović.
09. i 10.09.2011. g

Facebook
WhatsApp
Twitter

POVEZANO