Premijerka se u Hvaru sastala s Upravom ‘Sunčanog Hvara’

Kosor: Rješavamo odnose između Vlade i Orco grupe
Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva u subotu je u hotelu “Amfora” svečano dodijelilo prve znakove “Prijatelj okoliša” za usluge smještaja davateljima usluga u hotelima i kampovima. Radi se o prestižnom priznanju koja se dodjeljuju na rok od dvije godine, a ona dokazuju da se u poslovanju poštuju visoki standardi zaštite okoliša iznad propisanog zakonskog minimuma.
Znakove je dobilo 10 hotela i 5 kampova u vlasništvu 11 tvrtki u RH, među ostalima i hotel “Amfora” u vlasništvu “Sunčanog Hvara”. Premijerka Jadranka Kosor se sastala s članovima Uprave “Sunčanog Hvara” i nakon sastanka je kazala da se odnosi između Vlade i Orco Grupe rješavaju korak po korak.
– Vlada je uložila puno truda i novca u pripremu turističku sezone, između glavnih dioničara najveće otočne hotelske tvrtke nema ljubavi, nego postoji samo poslovni interes, a interes Hrvatske jest da turizam cvate ne samo na Hvaru nego i cijeloj našoj zemlji, kazala je premijerka.
U poslijepodnevnim satima Jadranka Kosor se susrela i s biskupom hvarsko-bračko-viškim msgr. Slobodanom Štambukom, dok je gradonačelnik Pjerino Bebić izjavio da se konačno stvaraju uvjeti za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa sa “Sunčanim Hvarom”. Hvarani, međutim, nisu oduševljeni najnovijim približavnajem Vlade i Orco grupe, a Jakov Balić je podsjetio kako premijerka stalno govori o nultoj toleranciji za korupciju, što bi trebalo vrijediti i za javnu privatnu pljačku u “Sunčanom Hvaru”.
– Međutim, naša Vlada umjesto da raskine taj štetni i protuzakoniti ugovor s Orco grupom, koji je uništio našu hotelsku tvrtku, ona ih još nagrađuje tako da im otpisuje 40 milijuna kuna dugova i daje još jedan kredit od 20 milijuna kuna za pripremu sezone. Sada predsjednica Vlade osobno dolazi u Hvar da bi im dodijelila još i nagradu, možda zato što je Orco uspio kompletno uništiti “Sunčani Hvar” i turizam u gradu – komentirao je Jakov Balić.

M. CRNČEVIĆ
Izvor: Slobodna Dalmacija

Facebook
WhatsApp
Twitter

POVEZANO