ZASTAVA NA JARBOLU U ČAST PRVOG HVARSKOG OLIMPIJCA FILIPA JURIŠIĆA

Grad Hvar i Turistička zajednica grada Hvara organiziraju svečanost podizanja zastave Hrvatskog olimpijskog odbora u čast prvog hvarskog olimpijca, jedriličara Filipa Jurišića koji će braniti boje Hrvatske na Olimpijskim igrama u Parizu, odnosno u Marseillu, gdje se održavaju natjecanja u jedrenju. Svečanost podizanja zastave upriličit će se u hvarskom Mandraću u utorak, 16. srpnja, u 19 i 30 sati.
„Našemu gradu ne fali velikih ljudi, o njima pripovijedamo svakome tko nam dođe u goste. Našemu gradu fali velikih ljudi koji sada žive među nama i o kojima ćemo tek pričati onima koji jesu i onima koji dolaze.
Filip Jurišić možda je mogao biti vrstan pjevač, postati svjetski poznat glumac, možda uvijek ostati nestašan, razigrani zabavljač Gašo, kako ga poznajemo u našem gradu. No njegovi znatiželjni nemiri su oduvijek ciljali pučinu, borbu čovjeka s nepredvidivošću valova. Zona komfora je ribarenje, a sva ludost i igra pretakaju se u jedrenje. Svu snagu, čežnje, odricanja, besane noći, strahove i snove usmjerio je u vještinu plesa s vjetrom i morem. U travnju je pobijedio Sredozemno more pred francuskom obalom i tako postao prvi Hvaranin koji se natječe na Olimpijskim igrama! Samim tim on je naš pobjednik, a do trona ga prate naše misli, molitve i najbolje želje.
Sa dobrin vitron u jidra
do medaje na nidra
Neka ti na francuska mora bude dobra rota
hod non doma sa medajon ‘kolo vrota“
Zorka Bibić
Foto: Hrvatski olimpijski odbor
Facebook
WhatsApp
Twitter

POVEZANO